Say no to ageism at the workplace!

Középkorúak a munkaerőpiacon

Középkorúak a munkaerőpiacon

Miről szól ez a blog?

2018. július 28. - Quanto Costa

Magyarországon és a fejlett világban a korfa fordított piramisra emlékeztet - az érettebb generációk számbelileg felülmúlják a fiatalokat.

Ugyanakkor az üzleti világ és a megnyíló munkalehetőségek zöme a fiatalokat célozza.

A hirdetési oldalak tele vannak olyan álláshirdetésekkel, amelyek burkoltan - sőt egyre inkább nyíltan - a fiatalokat próbálják megkörnyékezni.

A helyzetet még tovább fokozza az, hogy a népszerű és jövedelmező termékek leginkább a fiatalok ízlésvilága és pénztárcája számára jönnek létre, azokat leginkább a fiatalok vásárolják. Aki nem tartozik legalább az Y generációba, néha csak kapkodja a fejét és azon kapja magát, hogy ismét félrecsúszott az értékrendje, ismét helyre kell tennie és meg kell értenie valamit.

A helyzet a munkaerőpiacon a 40-es, 50-es, 60-as korosztály számára egyre ellentmondásosabb.

A változás egyre gyorsabb, már egy adott generáción belül is több külön generációról, több külön értékrendről beszélhetünk.

Hogyan birkóznak meg ezzel a helyzettel a középkorúak az álláspiacon? Milyen megoldásokat találnak? Hová menekülnek?

Milyen élményeket szereznek eközben? Erről szól ez a blog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ma456.blog.hu/api/trackback/id/tr3014146997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása